Fjällvandring när det är som bäst

Testa på att fjällvandra. Allra vanligaste är sträckan mellan Abisko – Nikkaluokta.

Upptäck norra Sverige med fjällvandring

På Hotell E10 bor du nära några av Sveriges vackraste platser och turistattraktioner. Dessutom är det enkelt att ta sig hit. Hotellet ligger 10 minuter från Kiruna flygplats och längs väg E10 hittar du dessutom dessa resmål vi rekommenderar och som vi berättar mer om nedan.

Flest väljer att fjällvandra mellan juli och september. De allra flesta fjällstationer har öppet från midsommar till en bit in på september.

Koppla av i vår bastu & relaxavdelning efter en tur på fjället. Läs mer här.

Abisko nationalpark

Abisko Nationalpark ligger cirka 100 km väster om Kiruna och hit kan du enkelt ta dig med bil och buss längs E10 eller med tåg till Abisko Turiststation. Nationalparken håller öppet året runt och sägs vara en av världens bästa platser för norrsken. Besöker ni nationalparken under sommar månaderna maj, juni, juli eller augusti råder midnattssol vilket betyder att solen aldrig går ned och det är ljust dygnet runt. En helt fantastisk upplevelse.

I Abisko (på nordsamiska Ábeskovvu) bor cirka 100 bosatta invånare och här hittar du några av världens längsta uppmärkta vandringsleder. Här finns en mataffär och information om vandringslederna hittar du på STF Abisko Fjällstation. Passa på att vandra eller ta linbanan upp till Aurora Sky Station. Här ser du den fantastiska “Lapporten” bäst, som är ett av Sveriges mest av avbildade fjällmotiv som årligen lockar turister från världens alla hörn.

Koppla av i vår bastu & relaxavdelning efter en tur på fjället. Läs mer här.

Kungsleden Abisko – Nikkaluokta

Kungsleden är en vandringsled från början av 1900-talet vars grundsyfte var att visa upp de allra vackraste platserna från svenska fjällen.
Från Abisko kan du vandra den norra delen av Kungsleden, Abisko – Nikkaluokta. Sveriges populäraste vandringsled.

Ett riktigt äventyr på 108 km som uppskattas ta cirka 7 dagar att gå. Längs leden finns tre fjällstugor med butik, Abiskojaure, Alesjaure och Sälka. Svenska Turistföreningen klassar leden Abisko – Nikkaluokta som 1 av Sveriges totalt 12 signaturleder. Det som kännetecknar en signaturled är dess vackra natur och de karaktäristiska för sin del av Sverige.

Koppla av i vår bastu & relaxavdelning efter en tur på fjället. Läs mer här.

Trollsjön

Är du inte riktigt upplagd för en veckas vandring men ändå har tagit dig till Abisko så rekommenderar vi dig att åka en liten bit till. Cirka 28 km nordväst om Abisko hittar du Trollsjön, eller Rissajaure som den också heter. På samiska betyder det “sjön som glimmar som eld” vilket ger skäl för namnet. Det här är nämligen Sveriges klaraste sjö med ett siktdjup ända ned till botten på 36 meter. Vandringen börjar direkt vid vägen och är cirka 10 km tur och retur.

Koppla av i vår bastu & relaxavdelning efter en tur på fjället. Läs mer här.

exact replicas relojes españa also has good workmanship as well as the methods. come to enjoy the grand collection of fakerolex.is online as you are able to find all. best quality discount https://www.iwcreplica.ru/ at discount price. buy hot sale vape-shops. https://fumesvape.com matter completed by hand-made on your own. fake-watches.is enjoys the highly prestige in the world of watch. cartavape.com not only looked good. https://silkshome.com/ not only looked good. replica stella mccartney on sale.

Kebnekaise

Sveriges högsta berg, 2106m.

Vandringen börjar i regel i Nikkaluokta, cirka 70 km från Kiruna och hit kan vi ordna med transfer. Från Nikkaluokta till STF Kebnekaise Fjällstation är det ungefär 19 km och längs vandringsleden har du möjlighet att stanna för att äta medhavd mat eller äta på restaurang Enoks som finns efter 5 km. Här finns även möjlighet att ta båten över Láddjujávri om du inte vill gå resterande sträcka. Båten går dagligen från mitten av juni till mitten på september.

Kebnekaise (på nordsamiska Giebmegáisi) är en del av Skanderna och består av två toppar, sydtoppen som är den högsta toppen och nordtoppen som är näst högst. Hit tar du dig via två leder, den östra leden och den västra leden. Östra leden är den kortare vägen men den består av lättare klippklättring. Här går du i grupp och leds av en guide. Leden är ungefär 14 km med en stigning på cirka 1400 höjdmeter. Den västra leden är ungefär 20 km lång med en stigning på cirka 1800 höjdmeter. En betydligt längre led som också kräver uthållighet. Vädret kan skifta snabbt så ta med er både mat och bra kläder.

Bästa tiden att bestiga berget är under juli och augusti månad.

Koppla av i vår bastu & relaxavdelning efter en tur på fjället. Läs mer här.

Boka fjällvandring med Hotell E10

Vi fixar transfer till och från er destination.