Upplev Kiruna från släden bakom hundarna

Vi anordnar en oförglömlig hundspannstur.

Hundspann i Kiruna

Har du inte tidigare åkt hundspann kommer upplevelsen att vara oförglömlig. Samarbetet mellan människa och hund har pågått i flera århundranden och varit livsviktig. Ett samspel där människans bästa vän haft en avgörande roll för hur vi utvecklats och överlevt. Här färdas ni tyst längs marken och upplever vildmarken på ett nytt sätt, utan vare sig uppkoppling eller stress.

Hundspann är ett fantastiskt äventyr som alla behärskar och som våra urbefolkningar har använt sedan urminnes tider. Turerna är personliga och erbjuder vacker natur, storslagna vyer och Kirunas historia.

Paket som passar alla besök

Hundspann är en aktivitet som passar hela familjen, personalen på ett företagsevent, kick-off eller för er som aldrig upplevt norra Sverige. Vårt vinterlandskap är perfekt för hundspann och genom nära samarbeten med lokala aktörer erbjuder vi fantastiska hundspannsturer i öppna landskap.

Turerna leds av professionella guider som har lång erfarenhet av hundspannskörning, guidning och turism.

Utrustning och klädsel

Alla turer utgår från Jukkasjärvi, cirka 20 km från Kiruna. Ni hämtas upp vid hotellet och utrustning såsom skor, overall, handskar ingår i samtliga turer.

Välj bland turer på några timmar till långa äventyr med övernattning.

Vi skräddarsyr ett paket som passar utifrån längden på er vistelse och era önskemål. Dessutom kan ni kombinera er hundspannstur med andra aktiviteter hos oss.

Hundspann med Hotell E10

Fartfyllt, spännande och en helt otrolig upplevelse!