Semestra längs E10

En väg på 1250 km genom tre länder.

Från Luleå till Å

Ett perfekt resmål

Att semestra med husbil längs E10 från Luleå i Sverige till Å i Norge är en fantastisk resa som tar dig genom några av de vackraste landskapen i Skandinavien. Här är några av de upplevelser du kan förvänta dig längs vägen.

Luleå

Resan börjar i Luleå, en kuststad vid Bottenviken i Norrbottens län, Sverige. Luleå är känt för sin vackra skärgård och den historiska stadskärnan Gammelstad.

Kiruna

När du fortsätter längs E10 kommer du till staden Kiruna som är känd för sitt järnmalmsgruvdrift och Icehotel där du kan uppleva unika iskonstverk och bo i isrum. Kiruna erbjuder även möjlighet till vandring och utflykter i de omgivande bergen. Här hittar du även vårt hotell som du är välkommen att stanna till på. Vi har ställplatser för husbilar.

Abisko Nationalpark

Strax utanför Kiruna kommer du till Abisko Nationalpark. Här kan du vandra genom den spektakulära Lapporten och beundra den vackra bergsutsikten. Du kan också åka med linbanan upp till toppen av Nuolja och njuta av panoramautsikten över omgivningarna.

Narvik

 Narvik är en vacker stad omgiven av fjordar och berg. Här kan du besöka Narvik Krigsmuseum för att lära dig mer om andra världskrigets historia i området. Du kan också åka med linbanan upp till Narvikfjellet och njuta av den fantastiska utsikten över fjordarna och bergen.

Lofoten

Efter Narvik kommer du till Lofoten, en ögrupp som är känd för sina dramatiska bergstoppar, vita sandstränder och pittoreska fiskebyar. Här finns möjlighet att vandra i bergen, fiska och til loch med paddla kajak eller bara njuta av den spektakulära naturen.

Vesteralen

 Efter Lofoten fortsätter du till Vesteralen, en annan vacker ögrupp rikligt på vilda djur. Här kan du se sälar, havsörnar och kanske till och med valar, beroende på vilken tid på säsongen du åker.

Andoya Space Center

 Om du är intresserad av rymden kan du göra ett stopp vid Andoya Space Center på ön Andoya. Här kan du lära dig mer om Norges rymdprogram och kanske till och med få chansen att se en raketuppskjutning.

Senja

 Fortsättningen av din resa tar dig till ön Senja, som ofta kallas Norges sista vildmark. Senja är Norges näst största ö efter Hinnöya och här kan du utforska dramatiska fjordar, vackra stränder och spektakulära bergstoppar. Det är också en bra plats för vandring och fiske.

Å i Lofoten

 Din resa längs E10 avslutas i Å, en liten by på Lofotens sydspets. Här kan du promenera längs de traditionella fiskestugorna, njuta av färsk fisk och skaldjur och ta in den fantastiska utsikten över havet och bergen.

Denna resa längs E10 erbjuder enastående naturupplevelser och möjligheter till utomhusaktiviteter för hela familjen. Var noga med att planera er resa då körtiden beräknas ta mellan 9-12 timmar.

Å i Lofoten i Norge, cirka 415 km från Kiruna.