Ställplatser

Semestra med husbilen och gör ett besök på Hotell E10 i Kiruna. Här parkerar du med närhet till både natur och shopping.

För dig med husbil

Ställplats Kiruna

Hotell E10 hittar ni på Lastvägen 9 i Kiruna. Hotellet ligger vid ett stormarknadsområde med butiker och restauranger. Här hittar du bland annat Clas Ohlson, Stora Coop, KappAhl och Elgiganten. Här finns även bensinmack för dig som behöver fylla på med drivmedel. Precis utanför hotellet finns 10 ställplatser med tillgång till elstolpe och möjlighet till WC och dusch. Här står du för 280 SEK / dygn. I anslutning till ställplatserna finns det möjlighet att fylla på vatten samt tömma latrin. Du behöver inte boka något.

På hotellet kan du köpa frukost och middagsbuffé som serveras i vår restaurang och i vår reception hittar du souvenirer. Du har även möjlighet att låna tvättstuga.

Ställplats 280 kr / dygn

Våra ställplatser är anpassade för dig på kort besök i Kiruna. Här står du ett till tre dygn men vi har även dem som står här längre än så. Här finns möjligheter för tömning av latrin och påfyllning av vatten. En ställplats hos oss på Hotell E10 kostar 280 kr / dygn. Du behöver inte boka någonting.

Hotell E10 har ställplats för husbilar precis utanför hotellet i Kiruna

Semester med husbil

Tillgängligt året om

Hos oss är du välkommen året om. Våra ställplatser är tillgängliga sommar som vinter.

Första gången i Kiruna?

Har du aldrig tidigare besökt oss eller varit i Kiruna så kan vi hjälpa dig med platser att besöka. Landskapet är fantastiskt vackert oavsett årstid. Vi listar några saker att göra nedan.

Lapporten är en sevärdhet i vårt landskap för dig som kommer med bil eller husbil

Saker att göra i Kiruna

LKAB:S VISITOR CENTRE

Kiruna (på nordsamiska Giron) grundades år 1900 av LKABs disponent Hjalmar Lundbohm. Kiruna är känt för sin gruvnäring och här finns en av världens största sammanhängande malmkroppar. Gruvan är cirka 1600 meter djup och har cirka 90 mil väg. Ett guidat gruvbesök bör därför vara en självklarhet när du besöker oss. För att boka en guidad tur, besök Kiruna Lapplands webbplats.

ICE HOTEL

Världens första ishotell hittar du i Jukkasjärvi, cirka 20 km från Kiruna. Här skapas varje år ett nytt ishotell från vattnet i Torne älv. En process som pågått i mer än 30 år. Besöker du oss ska du självklart också spana in Ice Hotel i Jukkasjärvi. ICE Hotel håller öppet året om.

ESRANGE SPACE CENTER

45 km nordost om Kiruna hittar du Esrange Space Center. Esrange är ett raketområde och forskningscenter som från 1966 fram till idag haft cirka 3 raketuppskjutningar per år. För att boka ett besök, besök hemsidan.

TRERIKSRÖSET

Cirka 18 mil norr om Kiruna hittar du Treriksröset. Här möts Norge, Sverige och Finland. Detta kräver lite planering men har du några dagar extra så är detta starkt att rekommendera. Kommer du med bil så hjälper vi dig med vägbeskrivning eller information för dig som åker buss.